Det er meganemt at lave sin egen tonic til Gin og Tonic, og det tager G&T til next level
Ingredienser:
Nedenstående giver 1,5 liter sirup, som giver 15 liter hjemmelavet tonic – du kan selvfølgelig skalere op eller ned – alternativt brug et par halv liters flasker som gave.
30 gr kinabark (brug evt morter eller minihakker, konsistensen skal være som groft salt)
60 gr citronsyre
Skal af 3 lime (undgå det hvide og brug evt morter eller minihakker)
Skal af 3 citroner (undgå det hvide og brug evt morter eller minihakker)
Skal af 2 grape (undgå det hvide og brug evt morter eller minihakker)
3 hele stængler citrongræs (brug evt morter eller minihakker)
3 hele allehånde
5 hele enebær
3 hele kardemommekapsler
600 gr sukker
Alle ingredienser, undtagen sukker, hældes i et stort nyskoldet glas med patentlukning. Tilsæt 7 dl vand, ryst det, og sæt på køl i 3 dage. Rystes hver dag.
Efter 3 dage koger du en sirup på 600 gr sukker og 4 dl vand. Når sukkeret er helt opløst, tager du gryden af blusset, og lader siruppen køle ned.
Si indholdet af glasset med urterne, og kør væsken igennem et kaffefilter så du får en helt klar væske.
Bland sirup og tonicessens, hæld det hele på en nyskoldet glasflaske. Done!
Når du skal lave din tonic, blander du sirup med danskvand i forholdet 1:10. Altså f.eks. 1 dl sirup til 1 liter dansk. Jeg foretrækker Nornir danskvand (Rema1000)
På køl har det ret lang holdbarhed.