Du betragter sneglen, vender og drejer den lidt, mens du overvejer, fra hvilken vinkel du skal angribe den. Du opdager, at ingen vinkel er bedre end de andre, og du tager den første bid. Dine tænder glider igennem de utallige lag af saftig dej og klæbrig kanel. Du nyder den intense smag af kanel og den fugtige konsistens, mens du overvejer, om du skal finde en gaffel og skåne dine fingre.
Ingredienser:
Dej
-2,5 dl kold mælk
– 25 g gær
-1 lille æg
-500 g hvedemel
– 75 g sukker
– 8 g salt
– 6 g stødt kardemomme
– 75 g smør
Kanelremonce
-150 g blødt smør
– 50 g brun farin
– 50 g sukker
– ½ dl sirup
– 1 spsk + ½ tsk kanel (f.eks. vores lækre kanel)
– 1 sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde:
Dej
Opløs gæren i mælken. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er glat og slipper skålen. Det tager omkring 20 min, så det er nødvendigt med en røremaskine, medium hastighed.
Tilsæt smørret i mindre tern, og ælt i endnu ca. 20 min, til dejen igen er glat og slipper skålen. Du skal ikke tilsætte mere mel, selvom dejen virker blød, når smørret kommer i, og du må endelig ikke gå på kompromis med æltetiderne;, da de er essentielle for det lækre resultat.
Lad dejen hæve lunt og overdækket med et fugtigt klæde i mindst 1½ time.
Remonce
Pisk smør, brun farin, sukker, sirup og kanel sammen.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30×50 cm (ca. 0,5 cm tyk).
Smør remoncen ud i et jævnt lag, rul dejen stramt sammen, og skær den i 12 lige store stykker.
Smør en springform med smør, og stil kanelsneglene på højtkant tæt op ad hinanden heri.
Lad dem hæve lunt og overdækket af et fugtigt klæde i ca. 1½ time.
Pensl med æg, og bag dem i ca. 25 min ved 180 grader (alm. ovn).