Hold nu kæft, hvor smager det godt! Her bruger vi feta i stedet for paneer, som vi laver selv. Her er en enkel men lækker bunke krydderier. Du kan bruge bruge frossen spinat, alternativt skal du blot i en minihakker tilberede frisk spinat.
Ingredienser (2 portioner):
20-25 g smør eller ghee
1 lille løg
1 spsk korianderfrø, hele
1/8 tsk stødt kardemomme
1 hvidløgsfed
2 cm ingefær
0,5 tsk chiliflakes, stærke
250 g frossen helbladet spinat (optøet)
1 tsk koncentreret flydende grøntsagsfond
1 citron
150 g feta
Chhonk “The Indian Spice Infuser”
20 g smør eller ghee
0,5 tsk spidskommen, hel
En knivspids asafoetida
Evt. chili flakes
Og til servering
En halv portion perfekte ris (1-1,5 dl)
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt finthakket løg og steg ved middel varme til det bliver klart i farven. Stød imens koriander-frøene semi-fint.
Steg korianderfrø og kardemomme med løget i fem minutters tid til løget er gyldent, og det dufter herligt. Tilsæt revet hvidløg og ingefær sammen med chili flakes og steg ved lav varme et minuts tid. Tilsæt den optøede spinat til gryden og lad koge op under låg. Er der brug for lidt væske tilsætter du vand efter behov. Sluk for varmen og blend helt fint.
Kog op igen og smag til med citronsaft, grøntsagsfond og salt. Skær fetaosten i tern og vend den ned i spinatsovsen. Lad simre forsigtigt i 5 minutters tid.
Imens smelter du smørret til din chhonk i en lille gryde sammen med 0,5 tsk spidskommen til smørret bruner og spidskommenfrøene “popper”. Sluk for varmen og tilsæt asafoetida og chiliflakes.
Fordel chhonk over din Saag Paneer og server med ris.