Pasta al Limone

Denne citron hvidløgspasta er hurtig og nem, den kræver kun 5 ingredienser og 15 minutter at lave. Den er let, men alligevel cremet, hvidløgsagtig med en skøn citronsmag, og helt uden fløde. Pasta al Limone, er en almindelig pastaret i Italien, fra det klassiske italienske køkken, som bruger få enkle ingredienser.

Vinckenstein Pasta al Limone (c)

Ingredienser:
Citron er selvfølgelig rettens helt! Prøv at bruge en økologisk eller god kvalitet citron, da du skal bruge skallen og den friske citronsaft. Hvis du har et citrontræ, er det endnu bedre 🙂
Pasta -traditionelt lange pastanudler bruges til at lave citronpasta. Jeg har brugt spaghetti, du kan også bruge capellini, linguine eller endda englehårpasta
Parmigiano Reggiano eller parmesanost bruges til at skabe en smuk cremet sauce uden at bruge tung fløde! Det er altid bedst at rive osten selv frem for at bruge forrevet ost
Hvidløg bruges til at infundere olivenolien. Brug en olivenolie af god kvalitet og sørg for at tilberede maden ved lav varme
Persille smides i lige til sidst for friskhed og en smule farve, friske krydderurter er altid bedst
Jeg tilsætter ogaå hot sauce for at give pastaen et pift, f.eks. ‘Immune Booster’ eller ‘Mango Fire’. Et drys havsalt og godt med peber fuldender smagen. Både ‘Patagonia Peber’ og ‘Verbena Peber’ passer godt.

Pasta al Limone serveres traditionelt og spises som den er. Du kan selvfølgelig lave variationer og tilføje grøntsager eller protein. Nogle grøntsager, der vil passe, er spinat, broccoli eller ærter. Du kan også servere med dit yndlingsprotein som laks, rejer/rejer eller kylling.

Fremgangsmåde:
At lave denne citronpasta er let og perfekt til de hurtige aftener.

I en stor gryde koges stærkt saltet vand. Tilsæt pastaen og kog i et par minutter mindre end angivet på pakken.
Mens pastaen koger, svits hvidløg i olivenolie ved lav varme
Tilsæt citronskal og citronsaft i gryden/ panden med hvidløg, sammen med et par skefulde pastavand og lad det simre ved svag varme
Når pastaen er klar, tilsættes den direkte i gryden med 1 dl pastavand. Tilsæt revet parmesanost og bland igennem
Rør den hakkede persille i, og den er klar til servering! Tilsæt et let skvæt olivenolie med mere parmesanost og retten er klar!
PS – Du kan med fordel toppe retten med Pangrattato (croutoner) for lidt knas.