Ovnbagte blomkål med pikantost og soltørrede tomater

Blomkål er en utrolig sund, vitaminrig og mættende grøntsag. Det indeholder 1/10 af kalorierne sammenlignet med ris.

Vinckensteins ovnbagte blomkål (C)

Total tid: 25 Minutter
Antal portioner: 4

Ingredienser:

  • 1 blomkålshoved
  • 50-75 gram pikantflødeost (evt light-udgaven – alternativt natural som du selv krydrer efter smag)
  • 6 soltørrede tomater
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk havsalt
  • 1 tsk chili (styrke efter smag)
  • 2 tsk friskkværnet sort peber (evt patagonia)

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og snit blomkålen i mindre buketter.
  3. Placer blomkålsbuketterne i et ildfast fad, og vend dem i osten.
  4. Top blomkålsbuketterne med revet fintsnittede soltørrede tomater, oregano, chili, salt og peber.
  5. Bag blomkålet i cirka 20 minutter.