Blomkål er fantastisk når det er grillet. Det ændrer helt smagen. At skære det i tykke blomkålssteaks er en sjov måde at nyde grøntsagen som enten hovedret eller sjovt tilbehør.
Det, der gør disse “steaks” endnu mere lækre, er marinaden, som tager det ristede blomkål til næste niveau. Den har en blanding af marokkansk og mellemøstlig inspireret smag med røget paprika, spidskommen og andre krydderier.
Ingredienser:
- Ekstra jomfru olivenolie er bunden af marinaden til at overtrække bøfferne. Du kan også erstatte med en anden olie, såsom avocadoolie.
- Røget paprika giver en dejlig farve og røgsmag
- Revet (øko) citronskal
- Hvidløg eller hvidløgspulver
- Spidskommen er et krydderi, jeg elsker at bruge. Gurkemeje er også være lækkert.
- Hot Sauce til et lille kick, f.eks. Mango Fire
- Pynt, her har vi pyntet med hakket persille og granatæblekerner. Andre muligheder for pynt kan være at tilføje hakket koriander, basilikum, et skvat limesaft eller måske lidt friskrevet parmesan.