
Ingredienser
- Gurkemeje
- Korianderfrø
- Gule sennepsfrø
- Bukkehornsfrø
- Allehånde bær (eller brug 1 spsk. stødt allehånde)
- Spidskommenfrø (eller brug 2½ tsk. stødt spidskommen)
- Stødt ingefær
- Sorte peberkorn (eller brug 1½ tsk. stødt sort peber)
- Scotch Bonnet-pulver (valgfrit, for styrke, eller brug cayenne eller anden stærk chilipulver)
Valgfrie ingredienser
- Stjerneanisfrø
- Nellike (eller brug ¼ tsk. stødt nellike)
- Muskatnød
- Salt (valgfrit, da du altid kan tilsætte salt, når du laver opskrifter)
Fremgangsmåde
- Rist frø/korn.
Hvis du bruger frø/korn, så rist krydderierne let på en pande ved middel varme i 2-3 minutter, mens du rører lidt rundt, indtil de dufter dejligt. Pas på, at de ikke brænder på, da det kan give en bitter smag. - Mal ingredienserne.
Mal krydderierne i en krydderikværn eller med en morter og støder sammen med de øvrige ingredienser. Bland det godt sammen. - Kun for stødte ingredienser.
Hvis du kun bruger stødte ingredienser, skal du blot blande alle krydderierne godt sammen. - Opbevar karrypulveret.
Opbevar karrypulveret i en lufttæt beholder et køligt, mørkt sted i op til 3 måneder. Det kan holde længere, men vil begynde at miste sin styrke.