Jamaicansk karrypulver

Vinckensteins Jamaica curry (C)

Ingredienser

  • Gurkemeje
  • Korianderfrø
  • Gule sennepsfrø
  • Bukkehornsfrø
  • Allehånde bær (eller brug 1 spsk. stødt allehånde)
  • Spidskommenfrø (eller brug 2½ tsk. stødt spidskommen)
  • Stødt ingefær
  • Sorte peberkorn (eller brug 1½ tsk. stødt sort peber)
  • Scotch Bonnet-pulver (valgfrit, for styrke, eller brug cayenne eller anden stærk chilipulver)

Valgfrie ingredienser

  • Stjerneanisfrø
  • Nellike (eller brug ¼ tsk. stødt nellike)
  • Muskatnød
  • Salt (valgfrit, da du altid kan tilsætte salt, når du laver opskrifter)

Fremgangsmåde

  1. Rist frø/korn.
    Hvis du bruger frø/korn, så rist krydderierne let på en pande ved middel varme i 2-3 minutter, mens du rører lidt rundt, indtil de dufter dejligt. Pas på, at de ikke brænder på, da det kan give en bitter smag.
  2. Mal ingredienserne.
    Mal krydderierne i en krydderikværn eller med en morter og støder sammen med de øvrige ingredienser. Bland det godt sammen.
  3. Kun for stødte ingredienser.
    Hvis du kun bruger stødte ingredienser, skal du blot blande alle krydderierne godt sammen.
  4. Opbevar karrypulveret.
    Opbevar karrypulveret i en lufttæt beholder et køligt, mørkt sted i op til 3 måneder. Det kan holde længere, men vil begynde at miste sin styrke.