Fajita-krydderi

Fajita-krydderi består af chilipulver, cayennepeber, paprika, hvidløgspulver, løgpulver, tørret oregano, salt, brun farin, spidskommen og sort peber. Du kan tilføje majsstivelse som en fortykningsmiddel, afhængigt af hvordan det skal bruges. Det er især nyttigt til braiserede fajitas, da det hjælper med at tykne braiseringsvæsken til en god sauce.

Vinckensteins fajita-krydderi (C)

Ingredienser til Fajita-krydderi

For at lave dit eget hjemmelavede fajita-krydderi skal du bruge:

  • Cayennepeber – undlad dette for en mildere version.
  • Paprika – røget paprika er fantastisk, men du kan også bruge sød eller stærk paprika.
  • Hvidløgspulver
  • Løgpulver
  • Tørret oregano
  • Brun farin – eller almindeligt sukker, valgfrit.
  • Spidskommen
  • Salt og kværnet sort peber
  • Chilipulver
  • Valgfrit: Majsstivelse som fortykningsmiddel

Fremgangsmåde:
Bland chilipulver, cayennepeber, paprika, hvidløgspulver, løgpulver, tørret oregano, salt, brun farin, spidskommen og sort peber sammen i en skål, indtil det er godt blandet. Du kan også tilføje majsstivelse, hvis du ønsker en tykkere konsistens til dine fajitas.

Denne opskrift giver cirka 60 ml krydderi. Det er nemt at fordoble eller tredoble opskriften, hvis du gerne vil lave en større portion.

Hvor meget Fajita-krydderi skal man bruge?
Brug 1-2 spiseskefulde fajita-krydderi per 500 gram kød, når du forbereder steak-, reje- eller kyllingefajitas. Gnid krydderiblandingen godt ind i kødet, og steg det derefter i en varm pande med olivenolie, indtil det er gennemstegt.

Fajita-krydderi kan også bruges til at krydre hakket kød eller som en generel krydderiblanding.