Chipotle Salsa

Vinckenstein Chipotle Salsa (c)

I denne chipotle salsa skal du kun bruge syv ingredienser, og slutresultatet smager så skønt. Du skal bruge dåsetomater, løg og hvidløg, frisk koriander, jalapeño og chipotlepeber og frisk lime. Mængde efter smag.
Salsaen er nem at lave på cirka 10 minutter. I denne opskrift bruger vi tørrede Chipotle Morita chilier (2 stk. til en ds hakket tomat), som bare lige skal lunes på en pande, inden de ryger i minihakkeren med løg og hvidløg.
For at spare lidt tid skal du bare hakke hvidløg og løg groft. Brug foodprocessor eller minihakker til at hakke dem mere fint.
Angående dåsetomater, ikke alle mærker smager godt. Her bruger vi stort set altid Mutti. Dræn en del af tomatsaften fra, inden tomaterne tilsættes i foodprocessoren, det forhindrer salsaen i at blive for vandet.

Denne salsa er i sagens natur lidt krydret, og du kan gøre den ekstra krydret, hvis du har lyst. Du kan helt udelade jalapeñoen for at gøre den tættere på mild. Da hver peber varierer i sit krydrede niveau, start med den få friske jalapeño og chipotlepeber, smag derefter til og tilsæt mere chili, evt chilipure, hvis det ønskes.