Chilli con Carne er meget brugt som fyld i andre retter. Tænk på fyld til enchiladas, wraps og bagekartofler. Den er også fantastisk som pizzatopping.
Hvilke ingredienser skal der i Chili con Carne?
Opskriften her kan for det meste betragtes som en klassisk chiliopskrift indeholdende oksekød, krydderier, tomater og kidneybønner. For at øge næringsstofferne og tilføje smag kan du tilføje nogle ekstra grøntsager.
Med hensyn til krydderiet laver jeg normalt min chili con carne til medium ”varme” for at glæde alle. Du kan vælge at være mere brutal på chilifronten, alt efter præference!
Smid eventuelt lidt rester af røget kød eller hakket chorizopølse i. Vi prøvede dette, mens vi var på ferie med venner, og det tilføjede en smuk røget kant til saucen. Bruger du chili con carne som fyld? En ting jeg godt kan lide er at fylde bløde tortilla wraps med chilien, rulle dem sammen, drysse med ost og lidt salsa og grille i et par minutter. Fantastisk til en weekendfrokost!
Hvad serverer du til chili con carne?
Gå efter Basmatiris og måske lidt cremefraiche og sprøde tortillachips ved siden af.
Ingredienser:
▢ 500 g hakket oksekød
▢ 400 g hakkede tomater på dåse
▢ 400 g kidneybønner på dåse, drænet
▢ 1 løg hvidt, stort
▢ 1 rød peber
▢ 2 fed hvidløg hakket
▢ 4 spsk tomatpure
▢ 1 oksebouillonterning
▢ 150 ml vand til fonden
▢ 1 tsk oregano
▢ 2 tsk koriander tørret eller friskhakket
▢ 2 laurbærblade
▢ 2 tsk spidskommen
▢ 2 tsk stærk chilipulver eller hot sauce
▢ 1½ tsk sød paprika
▢ 1 tsk røget paprika
▢ 1 tsk Worcestershire sauce
▢ ½ tsk mørk brun farin
▢ 1 tsk saltflager
▢ ½ tsk malet sort peber
▢ 3 spsk hvedemel
▢ 1 spsk olivenolie
▢ 1 rød chilipeber (valgfrit for ekstra varme)
Fremgangsmåde:
Skær løg og rød peber i tern og læg i en gryde med 1 spsk olivenolie, tilsæt oksekødet og rør godt igennem for at skille kødet ad. Tilsæt oregano, koriander og krydderier og steg til kødet er brunet.
Knus hvidløgsfedene og hak chilipeberen fint. Tilsæt tomatpureen. Drys mel, salt, peber og sukker over og rør godt rundt for at dække ingredienserne.
Opløs bouillonterningerne i det varme vand og hæld over kødet og grøntsagerne. Tilsæt de hakkede tomater, kidneybønner, Worcestershire sauce og laurbærblade. Rør godt rundt, og sørg for at alt er dækket af væsken.
Forberedelsestid cirka 15 minutter Simretid cirka 8 timer. Opskriften er til 6 personer.
Når den er kogt, serveres med ris og et drys hakket koriander.