Barbacoa oksekød, der er FANTASTISK og mørt. Smagen er fantastisk, og den bager langsomt til perfektion – gerne i stegeso!
Barbacoa kan laves i så mange variationer. Hvis du elsker mexicansk mad, så tilføj det til din yndlings taco, burrito eller endda salat!
Det langsomt tilberede barbacoa oksekød, mørt og saftigt, vil smelte i din mund.
Hvad er Barbacoa?
Barbacoa er kendt for at være et autentisk mexicansk måltid, der er lavet med okse-, gede- eller lammekød. Kødet er kraftigt krydret med chili og krydderier og derefter “bagt” langsomt, indtil det er perfekt mørt, så det bogstaveligt talt let falder fra hinanden. Når den er færdig, bruges barbacoaen til at fylde tacos, burritos og salater.
Ingredienser:
Oksespidsbryst: Super mørt oksekød, der vil opsuge alle krydderier og krydderier, hvilket gør denne barbacoa uimodståelig.
Vegetabilsk olie: Dette vil blive brugt til at stege oksekødet, før det placeres i stegesoen.
Chipotle Chili: Tilføjer varme. Hvis du foretrækker ikke at have for meget krydderi, skal du bare reducere mængden. Her i shoppen finder du både hele tørrede frugter, og hakket pulver, begge dele kan bruges.
Oksebouillon: Læg oksekødet i blød i oksebouillon, hvilket gør det mørt og saftigt.
Hakket hvidløg: Friskhakket eller -presset er bedst
Malet spidskommen og tørret oregano: Sammen bygger disse krydderier en smagfuld belægning.
Havsalt og patagonia peber: Cirke en tsk af hver
Kværnet nelliker: Giver en stærk smag til at suge ind i kødet, 4-5-6 nelliker . ikke mere.
Allehånde: Giver en hyggelig og skøn smag til denne ret.
Frisk limejuice: Altid min favorit, når jeg laver mexicansk mad. Det giver denne barbacoa et pift.
Fremgangsmåde:
Tilbered oksekødet: Skær oksekødet i store tern. Tilsæt vegetabilsk olie i en stor stegepande over medium høj varme og svits oksekødet på hver side, så det får lidt stegeskorpe. Overfør til din stegeso.
Blend krydderierne: Tilsæt adobo- eller chipotle chili, oksebouillon, hvidløg, spidskommen, oregano, salt, peber, nelliker, allehånde og limesaft i en foodprocessor. Blend det grundigt sammen til en puré og hæld ovenpå kødet.
Sæt stegesoen i ovnen ved 140 grader. Her skal det stege i 5-7 timer. Let regelmæssigt på låget og øs lage over kødet – jo flere gange jo bedre.
Når stegetiden er ovre: tag kødet ud og ‘trækkes’ fra hinanden. Placer kødet på et fad og inden servering øses et par skefulde lage over, så kødet forbliver saftigt og velsmagende.