Spinatlasagne

Du skal kun bruge 6 ingredienser, og det er faktisk ret nemt at lave!

Vinckenstein Lasagne (c)

Lagene består af en cremet spinat- og ricotta-blanding, der fungerer perfekt sammen med den lækre tomatsauce. Du kan selvfølgelig også bruge købt marinara-sauce, men husk blot, selvgjort er velgjort, og det koster ikke meget at lave sin egen tomatsauce.

Generelt synes jeg ikke en lasagne kan få nok ost, men blandingsforholdet er både en smagssag, og i sidste ende, et spørgmål om prisen for den færdige lasagne. Med en god tomatsauce mindskes, efter min mening, behovet for ost, og springer man over den hjemmelavede tomatsauce, kan man evt. kompensere lidt med ekstra ost.

Til et måltid til 4 personer vil jeg købe flg. ind:
Tomatsauce af 2 dåser hele tomater
1 hel pose frosset spinat
1 pose revet parmesan
1 bøtte ricotta, alternativt Mascarpone
2 store friske kugler mozarella
1 pakke frisk økologisk lasagneplade

Her forudsættes at du har hvidløg, hot sauce og krydderier. Jeg har senest indkøbt ovenstående i Lidl for ca 100 kr (2024) – og der er rigeligt mad. Lav evt hjemmelavede flytes til og bland din egen hvidløgssmør til dine flytes. Du får helt sikkert ingen klager fra familien.

Ingredienser til Spinatlasagne
Spinat er stjernen i denne herlige lasagne! Som en superfood er den pakket med næringsstoffer, hvilket gør denne ret hjertelig og sund. Jeg foretrækker personligt at bruge frossen spinat, som du let kan tø op eller koge. Du kan selvfølgelig også bruge frisk spinat, du skal blot koge den først.

Ricotta er det næste nøglekomponent til de ostede lag. Den er super cremet og fungerer perfekt med spinatsmagen. Du kan bruge fuldfed ricotta, der er mere rig og cremet, men magert kan også bruges, alternativt Mascarpone.

Tomatsauce bruges som basen til hvert lag. De rige tomatsmage fungerer perfekt med de cremede oste. 

Lasagneplader er fundamentet for lasagnen, selvfølgelig. De er traditionelt lavet af æg og mel. Jeg kan godt lide at bruge friske lasagneplader, men tørrede lasagneplader fungerer perfekt, bare kog dem som angivet på pakken.

Parmesanost også kendt som Parmigiano Reggiano, tilsættes til spinatricottablandingen og tilsættes også på toppen. Jeg anbefaler at købe en blok frisk parmesanost og rive den selv. Den bringer en nøddeagtig, umamidybde til retten, samt saltsmag.

Mozzarellaost er de flestes yndlingsost, med sin klistrede og strækbare konsistens. Hvis du, som jeg, bruger frisk mozzarellaost, skal du sørge for at skære den og lægge den på køkkenrulle for at afgive overskydende væske.

Sådan samles lasagnen
1. Forbered tomatsaucen (hvis du laver din egen). 

2. Hvis du bruger revet mozzarella, spring dette trin over. Hvis du bruger frisk mozzarella, skær den og læg den over køkkenruller, så overskydende vand frigives.

3. Tø frossen spinat op, eller du kan også koge den i 2 minutter for at tø den hurtigt op. Dræn og pres al overskydende væske ud.

4. I en skål tilsæt spinat, ricotta og ¾ af parmesanosten. Krydr godt og rør sammen. Hvis jeg ikke har hot sauce i tomatsaucen, tilsætter jeg den her … Heat Enhancer smager rigtigt godt i en Lasagne, men pas på, den er stærk 😉

5. I et ovnfast fad tilsæt først 1,5 dl tomatsauce, læg derefter et lag lasagneplader ovenpå.

6. Hæld 1,5 dl tomatsauce over.

7. Spred forsigtigt ¼ af spinat-ricottablandingen, og drys med lidt mozzarella.

8. Tilføj et andet lag lasagneplader og følg trin 2 og 3. Gentag dette trin, indtil du har 4 ens lag.

9. Top med et sidste lag lasagneplader og tomatsauce. Drys den resterende mozzarella og parmesan ovenpå. Bag i en forvarmet ovn ved 200°C i 25-30 minutter.

10. Lad det køle i 10 minutter, og denne spinatlasagne er klar til servering!

Tips
– Glem aldrig at presse overskydende væske ud af spinaten! Uanset om du koger frisk spinat eller tør op fra frossen, er det afgørende for at sikre, at din lasagne ikke bliver vandet.

– Hvis du bruger frisk mozzarellaost som jeg, skal du sørge for at skære den og lægge den over køkkenruller for at frigive overskydende væske. Friske mozzarellakugler er altid konserveret i vand, du skal fjerne så meget af vandet som muligt.

– En autentisk italiensk tomatsauce smager meget bedre, og er vanvittig nem at lave med kun en håndfuld ingredienser.

– Ens lag ved samling. Dette giver dig det perfekte snit og bid hver gang, men du behøver ikke stresse for meget over det.

– Lad lasagnen hvile i 5-10 minutter efter at have taget den ud af ovnen. Dette gør det lettere at skære og servere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *