
Risotto er bare en af vores yndlingsretter – her det opskrift vi synes bedst om. Det tager en times tid at lave.
Ingredienser
- 1 liter svampebouillon
- 20 g soltørrede tomater i olie, hakkede (drænet for olie)
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 350 ml risottoo-ris
- 250 ml tør hvidvin
- 2 bakker Champignon eller andre svampe
- 2 spsk smør
- 70-100 g parmesanost, friskrevet eller i flager, ved stuetemperatur
- 75 g frisk spinat
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Brug en tykbundet pande, såsom en støbejernspande, for at forhindre risen i at brænde fast.
Varm svampebouillonen i en separat gryde, indtil den er varm, og hold den varm.
Dræn olien fra de soltørrede tomater, men efterlad cirka 1 spsk til at sautere løg og hvidløg i. Sauter finthakket løg og hvidløg med de hakkede soltørrede tomater i en støbejernspande (eller en anden tykbundet pande) i cirka 1-2 minutter.
Tilsæt risene og rør rundt med en træske eller spatel, så de bliver dækket af olien. Sauter risene i olivenolie i cirka 1 minut ved middel varme under omrøring. Sørg for, at de ikke brænder på.
Hæld hvidvinen i, og lad det koge ved middel varme under lejlighedsvis omrøring, indtil vinen er helt absorberet af risene.
Tilsæt 1-1,5 dl varm bouillon ad gangen, og rør af og til ved middel-lav varme, indtil væsken næsten er absorberet. Du behøver ikke røre konstant, bare cirka én gang hvert minut eller to.
Når bouillonen næsten er absorberet, tilsættes endnu 1-1,5 dl, og processen gentages. Fortsæt med at tilsætte bouillon i små portioner, indtil risene har en blød, men ikke for blød konsistens. Risene skal have en “al dente” tekstur (let faste at bide i, men på ingen måde hårde), og riskornene skal stadig være adskilte, ikke grødet.
Skru ned for varmen og tilsæt smør og revet parmesan. Rør godt rundt, indtil parmesanen er smeltet.
Ved lav varme tilsættes spinaten, som røres i. Fjern panden fra varmen, dæk den med et låg, og lad spinaten falde sammen i et par minutter. Rør derefter igen for at blande spinaten ind i risottoen.
Smag til med salt og peber.