Hvad er nu det for noget Vinckenstein?
Tomater er naturligvis stjernen i showet! Det er vigtigt at bruge gode kvalitets Roma-tomater (blommetomater), hvilket vil få din traditionelle italienske tomatsauce til at smage meget bedre! Hvis det er i sæson, kan friske tomater bruges, men dåsetomater fungerer også godt. Det er det, jeg har brugt i denne opskrift, så kan du lave det når som helst. Det er ikke nemt at finde gode tomater i Danmark, og finder du dem, er de ikke til at betale.
Hvad dåsetomater angår, så brug hele tomater, ikke flåede tomater. Mit foretrukne mærke er Mutti, men de er blevet så pokkers dyre. Så dem til kr. 20 forleden – det er skørt, men heldigvis kan de regelmæssigt fåes til omkring kr 10-12, og så er det bare med at hamstre.
Mængder afgør du selv, afhængig af hvor stor en portion du skal bruge, og dine egne præferencer for hvidløg, urter og krydderier.
Hvidløg sauteres først i olivenolie. Jeg lader hvidløgsfedene være hele i stedet for at hakke dem. Du kan også bruge løg i din sauce, men jeg foretrækker at holde den som en grundlæggende autentisk italiensk sauce, som generelt ikke bruger løg.
Urter Friske basilikumblade tilføjes, hvilket fungerer så godt. Sørg bare for at tilsætte det mod slutningen af simretiden. Oregano eller timian kan bruges som erstatning. Du kan sagtnes bruge tørrede urter, hvis friske ikke er tilgængelige.
Ekstra jomfru olivenolie bruges til at sautere hvidløg, hvilket bidrager til saucens rigdom og base.
Salt tilsættes selvfølgelig efter smag. Tilsæt også sort peber, f.eks Patagonia eller Bucay
Hot Sauce skal der helst i al min mad, vær dog forsigtig, saucen bør ikke blive meget stærk. Immune Booster er ikke sååå stærk – så det er et bud, men Heat Enhancer passer også virkelig godt.
Sådan laves tomatsaucen
1. I en stor gryde sauteres olivenolie med skrællede hvidløgsfed i et par minutter over medium varme.
2. Tilsæt dåsetomater og bræk dem let op med en træske. Krydr med en god knivspids salt og lad det simre med låget på i 15 minutter over lav-medium varme.
3. Riv basilikumblade i stykker og rør dem i. Simrer med låget på i yderligere 5 minutter.
4. Saucen er klar som en chunky sauce, eller du kan lade saucen køle lidt ned og derefter blende den, indtil den er glat.
5. Hvis du laver det til en tomatpasta, kog pastaen indtil al dente i en stor gryde med kogt saltet vand.
6. Tilsæt pastaen direkte i panden med saucen og en smule pastavand. Rør rundt på høj varme i et par minutter og tilsæt noget revet parmesanost for den perfekte tomatpasta!
Tips
– Hvis du bruger dåsetomater, skal du sikre dig, at der ikke er andre ingredienser end tomater eller konserveringsmidler. Hele, skrællede tomater er bedst.
– Langsom simren giver en virkelig autentisk smag. Lad saucen simre ved lav varme i 20 minutter. Skynd ikke på processen!
– Lav en dobbelt portion af denne opskrift! Jeg plejer at fryse den anden halvdel og bruge den, når jeg har brug for en hurtig middag, og jeg har travlt.