Flødekartofler uden fløde

Vinckensteins flødekartofler uden fløde (C)

Ingredienser: 
60 gram smør
1/2 dl. mel 
6 dl. mælk 
5 dl. revet ost
1,2 kg kartofler
2 finthakkede løg
3-4 fed hvidløg
Lidt chili efter smag
Drys let med mild paprika

Fremgangsmåde:
1. Varm ovnen op til 180 grader, og smør et ildfast fad ind
2. Smelt smørret på en pande og tilføj melet. Varm det op under omrøring i to minutter til det begyder at boble.
3. Tilsæt løg, hvidløg og chili
4. Flyt det fra varmen og tilføje langsomt mælken mens du røre rundt. Når det er kombineret sætter du det tilbage på varmen ind til saucen koger.
5. Tilføj revet ost lidt efter lidt til det bliver en cremet masse 
6. Læg en tredjedel af kartoflerne i bunden af det ildfaste fad, drys dem med salt og peber og hæld så en tredjedel af saucen på. Gentag dette to gange og drys så lidt ost på toppen. 
7. Bag kartoflerne en time i ovnen og vupti så har du de perfekte flødekartofler
8. Drys lidt mild paprika på inden servering