Green Chili Stew med rejer og pølser

Vinckensteins Green Chili Stew with Shrimp and Sausage (C)

Den minder meget om en Cajun-stil gumbo, lavet med en mørk, fløjlsblød roux, lækker røget pølse, ristede grønne chilier og masser af møre rejer. Jeg har tilføjet kartofler for at gøre den mere fyldig.

Dette er en personlig opskrift, lavet med masser af ristede Hatch-chilier, men du kan bruge andre ristede grønne chilier, såsom poblano eller Anaheim.

Ingredienser:
120 ml jordnøddeolie (eller en neutral planteolie)
65 g hvedemel
1 mellemstort løg, hakket
1 stilk bladselleri, hakket
1 grøn peberfrugt (brug 2 jalapenos for stærkere smag), hakket
5 fed hvidløg, hakket
3 spiseskefulde adobo-krydderier (eller Cajun-krydderier for en stærkere smag)
Salt efter smag
450 g ristede grønne chilier, afstilket, frøfri og hakket (jeg bruger Hatch-chilier)
450 g andouille-pølse, hakket
1 liter fond (brug kyllinge-, fiske-/rejefond eller grøntsagsfond)
450 g kartofler, hakket
450 g rejer, pillet og renset

Fremgangsmåde:
1. Tilsæt 120 ml jordnøddeolie i en stor gryde og varm op til middel varme. Tilsæt mel og rør. Kog i 20-30 minutter under konstant omrøring, indtil roux’en bliver mørk kobberfarvet. Du kan røre længere for en mørkere roux (chokoladefarvet) – dette giver en tyndere gryde men dybere smag.
2. Tilsæt peberfrugt (eller jalapeno), løg, bladselleri og hvidløg. Rør rundt og steg i cirka 5 minutter.
3. Tilsæt adobo-krydderierne, salt efter smag, ristede grønne chilier og pølse. Rør rundt og steg i 1 minut.
4. Tilsæt fonden og rør rundt. Skru ned for varmen og lad det simre i 30 minutter for at tykne og udvikle smag.
5. Rør kartoflerne i og lad det simre i yderligere 20 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.
6. Tilsæt rejerne og fjern gryden fra varmen. Dæk til og lad rejerne tilberede i den resterende varme i 5-6 minutter, eller indtil de er gennemkogte.
7. Server og nyd retten.