Cajun Shrimp Pasta

Af alle krydderiblandinger er en god Cajun-blanding en af mine favoritter.

Vinckensteins Cajun Shrimp Pasta (C)

Dette er en hurtig og nem pastaret, klar på 30 minutter eller mindre.

Af alle krydderiblandinger i verden er en god Cajun-blanding en af mine absolutte favoritter. Cajun-krydderier kan variere, men de fleste indeholder den perfekte blanding af stærke, krydrede og smagfulde elementer.

Ingredienser

TIL PASTAEN

  • 1 spiseskefuld vegetabilsk olie
  • 1 lille løg, hakket
  • 1 jalapeno-peber, hakket (valgfri – brug peberfrugt for mildere smag)
  • 3-4 fed hvidløg, finthakket
  • 400 gram dåse tomater, gerne Mutti
  • 225 gram tomatsauce (valgfri, for ekstra sauce)
  • 1 spiseskefuld Cajun-krydderi
  • 225 gram pasta (fx penne)
  • 175 ml fløde (brug creme fraiche eller crema for en lettere version)
  • 120 ml revet parmesanost + ekstra til servering

TIL CAJUN-REJERNE

  • 2 spiseskefulde vegetabilsk olie
  • 450 gram rejer, pillede og rensede
  • 1-2 spiseskefulde Cajun-krydderier
  • Til pynt: Friskhakket persille, chiliflager

Fremgangsmåde

  1. Opvarm olien i en stor pande eller gryde ved middel varme. Tilsæt løg og jalapeno. Steg i 5 minutter, til de er bløde.
  2. Tilsæt hvidløg og steg i 1 minut, indtil det dufter.
  3. Tilsæt dåsetomat, tomatsauce og Cajun-krydderier. Skru ned for varmen og lad det simre i 10 minutter, så smagen udvikler sig. Du kan lade det simre længere, hvis du ønsker det.
  4. Mens det simrer, kog pastaen i letsaltet kogende vand til al dente, cirka 10 minutter. Dræn og stil til side.
  5. Mens pastaen koger, opvarm 2 spiseskefulde olie i en anden stor pande ved middelhøj varme.
  6. Vend rejerne i Cajun-krydderierne, og tilsæt dem derefter til panden. Steg rejerne 2-3 minutter på hver side, eller indtil de er gennemstegte. Fjern fra varmen og stil til side.
  7. Rør fløde og parmesanost i den simrende sauce, indtil den er cremet.
  8. Rør den kogte pasta og rejerne i saucen.
  9. Pynt og server.

Noter til Opskriften

  • Hvis du ønsker at bruge frosne kogte rejer i stedet for friske rejer, skal du sørge for at tø dem op først og lægge dem i den simrende sauce i nogle minutter for at varme dem, inden du serverer.
  • En god Cajun-pølse ville være en lækker tilføjelse til denne opskrift. Overvej røget andouillepølse eller boudin.Det er også lækkert med kylling.
  • Cremet = Valgfrit. Du kan sagtens springe fløden over for en tomatbaseret Cajun-sauce.