Hjemmelavet rullepølse

Vinckensteins Rullepølse (C)

Antal pers.: 10
Tid i alt: 3 dage
Arbejdstid: 2 timer

Ingredienser
1 svineslag ca 1,7 kg
2 spsk salt 
2 tsk sort peber, friskkværnet 
2 tsk tørret timian 
2 knivspids stødt nellike 
1 tsk allehånde, stødt 
2 tsk. chipotle chili
4 spsk. sennep
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket (gem stilkene til kogning) 
2 skalotteløg, finthakket 
1 bomuldssnor

Juleudgave
2 tsk. salt
4 tsk. røget salt
2 tsk. peber, friskkværnet
2 tsk. kardemomme
2 stk. skalotteløg
4 spsk. sennep
2 tsk. stødt allehånde
2 tsk. spidskommen
2 tsk. chipotle chili
2 tsk. kanel
2 spsk. revet øko-appelsin skal
5 dl. mørk øl, gerne en god juleøl/juleporter (til kogelagen)

Saltlage
2 liter vand 
2 dl salt 
50 g sukker 

Kogelage
33 cl øl 
vand, til det dækker 
1 spsk peberkorn 
3 hele nelliker 
2 laurbærblade 
1 løg, i kvarte 
persillestilke fra tidligere (hvis du går med den traditionelle)

Fremgangsmåde

Gør svineslaget klar

Læg svineslaget med den glatte side ned og skær fedt fra, hvis der er for meget fedt på. Skær det til, så det bliver et retangel. Hvis du skærer kød fra på de tykkeste stykker, så kan det fordeles til de tyndeste dele af slaget, så det bliver jævnt og ensartet.

Vend salt, peber, sennep, øvrige krydderier, finthakket bredbladet persille (gem stilkene til kogning) og finthakket løg godt sammen i en skål.
Fordel krydderiblandingen over hele svineslaget og rul det stramt sammen. Snør rullepølsen med bomuldssnor og sørg for den er godt strammet til.

Saltlage

Kom vand, salt og sukker i en stor suppegryde. Læg en lille tallerken ovenpå rullepølse, så den bliver holdt nede og er dækket af lagen. Sæt rullepølsen i køleskabet i 2 dage og kasser derefter saltlagen.

Kogning af rullepølsen

Kom rullepølsen i en gryde og hæld rent vand og øl i til det dækker. Kog rullepølsen op ved middelhøj varme og skum for urenheder.

Tilføj peber, nelliker, laurbærblade, løg og persillestilke.

Skum igen for urenheder og lad det simrekoge i 1 time og 45 minutter. Sluk for blusset og lad rullepølsen stå i kogelagen i 30 minutter.

Kom rullepølsen i en rullepølsepresse og lad den stå 1 dag i køleskabet.

Fjern snoren og skær den i skiver, eller hvis du først skal bruge den senere, vakuumpak den.

Velbekomme