Dette lækre bagværk, rigt på hvedemel, æg, sukker, sødmælk og rigeligt smør, nydes traditionelt som morgenmad eller snack i fransk stil. Det kan også bages med frugt eller chokolade eller indgå i fortryllende desserter. Det er en fantastisk burgerbolle!

Det er supernemt – resultatet er så lækkert mod en minimal indsats:
Ingredienser
- 25 gram gær
- 10 gram salt
- 30 gram sukker eller honning
- 3.5 deciliter sødmælk (jeg bruger skummet – fungerer fint)
- 2 æg
- 150 gram smør (stuetemperatur)
- 700 gram hvedemel
- 2 æggeblommer til pensling
- Evt. sesamfrø til pynt
Fremgangsmåde
- Hæld mælken i en skål
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt ca 300 gram mel, salt og sukker i mælken og rør grundigt.
- Rør æggene i.
- Tilsæt det sidste mel
- Skær det stuetempererede smør i små stykker.
- Rør smøret i lidt ad gangen, og rør til der ikke er flere smørklumper.
- Dejen skal være let klistret, også efter æltning i ca. 10 minutter.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time – under et rent viskestykke. (Bonusinfo: du kan sagtens lave dejen dagen før du skal bruge den, og have den i køleskabet til et par timer før du skal bruge bollerne).
- Vend dejen ud på en meldrysset bordplade og del den i 8 stykker. Form bollerne, som herefter trykkes let flade og placeres på bageplade(r).
- Lad bollerne hæve yderligere 1 time – gerne mere.
- Pensl bollerne med æggeblomme og drys med sesamfrø eller f.eks. Chipotle Chili
- Bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter indtil de er gyldne på toppen. De er klar når de lyder hule når man banker på bunden af dem.
- Lad bollerne køle let af inden de serveres.