Chana masala er en populær nordindisk ret med kikærter simret i en smagfuldt krydret og spicy tomatbaseret karrysauce.
Ingredienser:
2 spsk olivenolie eller ghee
1 mellemstor løg fint hakket (ca. 1,5 dl)
3 spsk hot sauce eller chilipulver 1-2 tsk efter smag og type
3 spsk hakket frisk hvidløg ca 6 fed hvidløg
2 spsk hakket frisk ingefær
2 tsk garam masala
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1/2 tsk gurkemeje
2 ds hakkede tomater
2 dåser kikærter, drænet og skyllet
1,5 dl vand eller grøntsagsbouillon
Salt og peber efter smag
Saft fra ½ citron 1-2 spsk
Til servering. Frisk hakket koriander, rød peberflager
Instruktioner:
Opvarm olie i en stor gryde ved medium varme. Tilsæt løget og steg under omrøring til det er blødt og begynder at få farve, cirka 10 minutter. Du kan stege lidt længere for at karamellisere for en dybere smag.
Tilsæt chili, hvidløg og ingefær til en foodprocessor, og lav en pasta. Alternativt kan du bruge en morter.
Tilsæt chili-hvidløgspuréen i gryden og rør rundt. Kog i 1 minut for at udvikle smagen.
Rør 1 tsk garam masala, spidskommen, koriander, chilipulver og gurkemeje i. Kog i 30 sekunder under konstant omrøring.
Tilsæt hakkede tomater.
Rør kikærter, vand eller bouillon i, samt salt og peber efter smag. Bring det i kog, reducer derefter varmen og dæk gryden delvist.
Lad det simre i 20-25 minutter, eller indtil saucen er tyknet og smagen har udviklet sig.
Fjern fra komfuret og rør den resterende garam masala, citronsaft og hakket frisk koriander i.
Serveres varm over ris, naan eller dit yndlings indiske fladbrød.