Pizzadej

Vinckenstein pizzadej (c)

Det er SÅ nemt at lave sin egen pizzadej, den er så meget bedre end købedej…. og billigere. Kan også bruges til de lækreste sandwich.

Jeg plejer at blande hele molevitten i en skål, og røre med en spiseske – mere bøvlet er det ikke. Jeg plejer at lave dejen dagen før den skal bruges, og så står den med film over i køleskabet og hygger sig.

Ingredienser: (4 pers)
750 gr tipo 00 mel
1/2 ltr lunt vand
12 gr gær (kvart pakke)
5 gr honning
25 gr olivenolie
12 gr salt

Dagen efter tager du dejen ud af køleskabet en times tid før den skal bruges. Derpå deles dejen i stykker på ca. 250 g og formes til boller. Drys Tipo 00 mel på bordet og tryk bollerne lidt flade, hvorefter du drysser mel på, og med en kagerulle ruller du dejen flad og jævn. ca 4-5 mm. Pensl evt 1 cm i kanten med olivenolie.

Vores ovn går op til 275 grader ved varmluft, så skal de have omkring 10 minutter, så er de sprøde og lækre. Kan din ovn ikke blive 275 grader, så giv den fuld gas og lidt længere bagetid.
Du kan selvfølgelig også bage dem i din grill, på pizzasten. Hold øje med dem, de skal nok kun have 5-6 minutter.

Du kan sagtens have dejen i køleskabet 4-5 dage, hvis du vil fordele brugen af den over nogle dage. Vi laver nogle gange pizza én dag og 3 dage senere sandwich, det er intet problem.