Også kaldet ‘Hawaiian Tropical Chicken’ – et festmåltid.
Huli Huli kylling er en populær hawaiiansk ret, kendt for sin søde og salte tropiske smag, nem at lave og perfekt at grille.
“Huli huli” betyder “drej vending” på hawaiisk, og refererer til, hvordan kyllingen traditionelt vendes på et rotisseri. Det er ikke typisk en krydret ret, der er mere fokus på den søde og salte kombination. Her tilføjer vi lidt chili – det kan man selvfølgelig undlade, hvis man ikke er til det.
Ingredienser:
1,5 dl ketchup
1,5 dl soya (evt Shoyu)
1,5 dl brun farin
1,5 dl ananasjuice på dåse. Brug ikke frisk
0,75 dl ris- eller æblecidereddike
2 spsk sesamolie
1-2 spsk hot sauce eller Sriracha. Valgfrit, for et krydret kick.
4 fed frisk hvidløg
1 spsk finhakket frisk ingefær
1,3-1,4 kg udbenet kyllingelår, eller kyllingebryst
Olie til grillen
Pynt: Friskhakket bredbladet persille og chiliflager, gerne Jalapenõ som er lidt frugtagtig i samg og duft. Hvis du har det, kan du også bruge Gochugaru (koreanske chiliflager).
Fremgangsmåde:
Pisk ketchup, sojasovs, brun farin, ananasjuice, eddike, sesamolie, hot sauce, ingefær og hvidløg sammen. Tag 1,5 dl af marinaden til side, til pensling under grillning.
Mariner kyllingen enten i en skål eller i en stor lukkelig pose i køleskabet mindst 1 time, eller fra aftenen før du skal tilberede maden.
Når du er klar til at lave mad, varmer din grill op, og grill kyllingen til den er færdig!
Pensl kyllingen med den reserverede marinade mens du griller.
Kyllingen er færdig, når den når en kernetemperatur på 75 grader C.
Server med grillet ananas og grøntsager og måske en god salat til, evt ris.