Ristede Græskarkerner

Vinckensteins krydrede græskarkerner (C)

For et par uger siden lavede jeg en portion hokkaidosuppe og stod tilbage med en masse græskarkerner, som jeg forvandlede til en sprød spicy snack.

Det bedste, du kan gøre med overskydende græskarkerner, er at riste dem i ovnen eller på panden og få en skøn snack eller topping ud af det. Ja! Der er ingen grund til at smide kernerne ud. Du kan nemt tilberede dem i en pande med dine yndlingskrydderier eller vende dem i krydderier og riste dem i ovnen – begge metoder fungerer lige godt!

Hvis du bruger græskarret til madlavning, kan du blot halvere det på langs og kassér stilken.

Brug derefter en stor ske til at skrabe græskarkernerne og de trådede fibre fra græskarrets indre vægge. Kom kernerne og pulpen i en si.

Skyl græskarkernerne grundigt i sien for at fjerne rester af græskarkød. Brug hænderne til at adskille kernerne fra pulpen, og kassér pulpen.

Til sidst tørres kernerne grundigt med et viskestykke. Brug ikke køkkenrulle, da kernerne kan hænge fast.


Sådan Laver du Krydrede Græskarkerner

Her er to forskellige metoder til at lave krydrede græskarkerner.

Til pandestegte græskarkerner:

Varm 1 spsk olivenolie og 1 spsk smør op i en pande ved middel varme. Tilsæt 200 g græskarkerner og 1 spsk Cajun-krydderiblanding, og rør, så krydderierne fordeles jævnt. Du kan også tilsætte andre krydderier, hvis du ønsker det. Steg i 15-25 minutter under hyppig omrøring. Tag panden af varmen, lad kernerne køle lidt af og server.

Til ovnristede græskarkerner:

Forvarm ovnen til 150°C. Vend 200 g rensede og tørrede græskarkerner i en stor skål med 1 spsk olivenolie, 1 spsk smeltet smør og 1 spsk Cajun-krydderiblanding.

Spred kernerne ud i ét lag på en stor bageplade, og rist dem i 45 minutter, eller indtil de er gyldne. Rør rundt i dem cirka halvvejs igennem for en jævn tilberedning.

Vinckensteins krydrede græskarkerner (C)